1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl vatten 37*
2 1/2 dl havrekli, kruskakli eller fiberhavregryn
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
Smula ner jästen i bunken, häll över honungen och strö över saltet. Häll sedan på ljummet vatten 37*, rör tills jästen och honungen löst sig. Därefter i med mjölet och kli och bearbeta degen i maskinen.
Låt jäsa i 1-2 tim under bakduk.
Häll ut den lösa degen på ett mjölat bakbord och dela i 4 delar. KNÅDA INTE! Fös ihop varje del till avlånga baugetter och vrid lätt.
Grädda i ugnen 260* i 15 min, sänk sedan till 50* i 12-15 min.
Ett enkelt och gott bröd!
fredag 11 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar