5 dl havregryn
3 dl rågflingor
2 dl boveteflingor
2 dl kokos
2 dl dinkelpuffar
1 dl pumpakärnor, solrosfrön eller linfrö
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
2 msk olja
4 msk vatten
1/2 dl flytande honung
1 msk kanel
1 dl russin
1 dl tranbär, gojibär m.m.
Sätt ugnen på 225*
1. Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor och frön i en bunke. Hacka nötterna och mandeln grovt och blanda med grynen.
2. Blanda olja, vatten, honung och kanel och häll blandningen över flingorna och rör om.
3. Häll müslin i en långpannna och rosta i mitten av ugnen i ca 12-15 min. Rör om några gånger under tiden.
4. Blanda ner den torkade frukten och dinkelpuffarna och låt müslin svalna.
Behövs en 2 L glasburk med lock!
fredag 9 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar